Weekend Web Vitamine: Video chat met Facebook vrienden op Airtime

Weekend Web Vitamine: Video chat met Facebook vrienden op Airtime

2 min.
Geschatte leestijd

Communicatie
De afgelopen tien jaar zijn de manieren en middelen waarmee we communiceren behoorlijk veranderd. Er wordt steeds minder gebeld en ge-sms’t, terwijl communicatie via internet juist toeneemt. Voor communicatie via internet, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van Twitter, Facebook en app’s zoals WhatsApp.

Video-communicatie
Online communicatie vindt plaats door middel van video bellen of video chat. Video-communicatie wordt steeds vaker gebruikt, zowel voor zakelijke als privé doeleinden. Skype is een programma voor video bellen. Dit programma wordt wereldwijd gebruikt om te bellen met bijvoorbeeld een ver familielid. Maar er zijn ook andere programma’s om te video bellen. Zoals Google Talk, waarbij je via een Google account kunt bellen. Het voordeel van Google Talk is dat je geen speciale software (behalve een plug-in) hoeft te installeren.

Airtime

Naast Skype en Google Talk, bestaan er nog veel meer online oplossingen voor video bellen. Vandaag licht ik er een toe, die je gebruikt in combinatie met een Facebook-account. Deze oplossing is heet ‘Airtime’ en is bedacht door Sean Parker en Shawn Fanning. Sean Parker is ook de bedenker van Napster. Met Airtime kan je heel makkelijk en snel video-bellen op alle platforms. Je hoeft geen aparte software te downloaden, maar je logt in op de browser via de website van Airtime met je Facebook account en je kunt meteen beginnen met video bellen. Wel moet je zorgen dat je webcam en microfoon goed werken, anders kan degene waar je mee belt, je niet horen en zien.

Mogelijkheden
In Airtime wordt door middel van alles wat je via je Facebook deelt, je interesses vastgelegd in een profiel met tags (trefwoorden). Zo kun je van al je vrienden, die ook Airtime gebruiken, de interesses zien. Tijdens een gesprek op Airtime, kun je ook makkelijk samen een YouTube video bekijken of andere dingen delen.


Op basis van de interesses in je profiel, kun je ook nieuwe mensen leren kennen.

Wil je zien hoe Airtime werkt? Bekijk dan onderstaand filmpje. Wil je nog meer weten? Lees dan verder op de website van Airtime.

Dat wordt als je het mij vraagt dit weekend lekker video-bellen via Airtime. Heb je Airtime gebruikt en bevalt het? Of juist niet? Laat het ons horen! We zijn namelijk erg benieuwd naar wat jij vindt van Airtime.

Iedereen een fijn weekend gewenst.

Wil jij weten hoe jouw organisatie online succesvol wordt?

Download ons 7-stappenplan als e-book

Please wait...

Thank you for sign up!

Je ontvangt het e-book binnen enkele minuten in je mailbox.