Krijgt Londen een eigen top level domain?

< 1 min.
Geschatte leestijd

In juni besloot ICANN, de overkoepelende organisatie met betrekking tot domeinnamen, dat organisaties een eigen top level domain mogen aanvragen, zoals .apple, .google en .shop. Vanaf eind 2012 zijn de eerste nieuwe domeinextensies actief.

Een top level domain kost ongeveer 135.000 euro per jaar en daar komt nog een jaarlijkse bijdrage van 18.500 euro bovenop. Zijn er bedrijven of overheden bereid om zo’n groot bedrag op tafel neer te leggen voor een TLD?

Waarschijnlijk wel. Er gaan geruchten rond dat Londen een eigen top level domain krijgt, namelijk .london. Als dit gerucht waar is, dan kunnen we binnenkort domeinnamen verwachten als www.shops.london, www.hotels.london en www.sports.london. Deze url’s zijn een stuk aantrekkelijker dan bijvoorbeeld www.shops-in-london.co.uk of www.londonhotels.co.uk.

Wat vindt u van top level domains? En zou u – als u het geld had – zelf een TLD aanvragen? Geef uw mening onder dit blogbericht.

Wil jij weten hoe jouw organisatie online succesvol wordt?

Download ons 7-stappenplan als e-book

Please wait...

Thank you for sign up!

Je ontvangt het e-book binnen enkele minuten in je mailbox.